walterum.blogg.se

Titti bloggar om att vara lycklig tvillingmamma till "Tösen" & "Gossen", stolt fru till Leif, passionerad eLCa & fantasifull uppleverska ♥

London – Dag 4: Kyrkobesök

Publicerad 2017-12-15 06:51:00 i Allmänt, Resor,

Sista dagen inledde vi med att åka till Westminster Abbey

Westminster Abbey, The Collegiate Church of St Peter, Westminster, är en gotisk kyrka i London, och är den traditionella krönings- och begravningskyrkan för brittiska kungligheter. Den byggdes om i normandisk stil kring åren 1045 till 1065 då Edvard Bekännaren brutit sitt löfte att bli pilgrim, och påven föreslog att han skulle bygga kyrkan åt benediktinermunkar som kompensation och botgöring. Mellan 1245 och 1517 fick den sin gotiska stil och har sedan dess ett kor med en interiörhöjd på 31 meter. Mellan åren 1546 och 1556 tjänade den också som katedral.”

Det är dock inte bara kungligheter som begravts här utan även till exempel William Chambers, Geoffrey Chaucer, Charles Darwin, Charles Dickens, Georg Friedrich Händel, Rudyard Kipling, Laurence Olivier, David Livingstone, George Gilbert Scott, Alfred Lord Tennyson, Thomas Telford, Aphra Behn och Isaac Newton. Robert Baden-Powell erbjöds att bli begravd här, men avböjde detta, då han ville bli begravd i Kenya.”

Westminster Abbey har en lång tradition med kungliga vigslar. Den 29:e april 2011 vigdes Prins William och Kate Middleton här.

Sen gick vi till en annan kyrka som jag i skrivande stund tyvärr glömt namnet på?

 
 
Men vacker var den!

Efter kyrkobesöken hoppade vi på sightseeingbussen igen. Det är väldigt avkopplande att bara åka omkring och titta på allt, samtidigt som vi har i hörlurarna och lyssnade på den förinspelade guidade turen.

 
Snacka om vacker pub!!
 
 
Många vackra byggnader och fasader!
 
 
 
Vi hoppade av bussen när vi kom till Harrod´s!

En av dagarna åkte vi den busslinjen som har ”Livegudining”, den var såklart bättre och då ställde ju några av resenärerna frågor som guiden svarade på vilket gav ett mervärde. Men ”audioturen” är också väldigt bra tycker jag! :)

 
 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela