walterum.blogg.se

Titti bloggar om att vara lycklig tvillingmamma till "Tösen" & "Gossen", stolt fru till Leif, passionerad eLCa & fantasifull uppleverska ♥

Hjärnfonden

Publicerad 2018-01-31 05:43:00 i Allmänt, Ladies Circle,

Ladies Circle Sverige samlar in pengar till välgörenhet, eller Charity som vi kallar det.
På KOM röstades Hjärnfonden till det charityprojekt som vi ska samla pengar till under verksamhetsår 2017/2018.
 
 
Hjärnfonden är en ideell insamlingsstiftelse som grundades 1994 med vision att ingen ska behöva lida av sjukdomar, skador eller funktionsnedsättningar i hjärnan. Målet är att hitta nya effektiva behandlingar samt intensifiera livsviktig forskning. Hjärnfondens pengar möjliggör även forskning på den friska hjärnans utveckling och potential.
 
.
Hjärnfonden får inga statliga bidrag utan verksamheten är helt beroende av gåvor från privatpersoner, företag och organisationer. Fondens vetenskapliga nämnd som består av 23 av landets främsta professorer inom området delar ut stipendier och anslag från insamlade medel.

2016 delade Hjärnfonden ut 63,2 miljoner kronor till hjärnforskning i Sverige. Men behovet är så mycket större – hjärnforskningen behöver mer pengar. Med mer pengar möjliggörs forskning för att hitta vaccin mot Alzheimers sjukdom, stroke, nya behandlingsmetoder vid ALS, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och beroendesjukdomar för att ta några exempel.

Varje gåva har stor betydelse för att hålla fler hjärnor friska längre! För livet sitter i hjärnan.

Läs mer om Hjärnfonden på hjarnfonden.se
Titta på en av Hjärnfondens gripande filmer på Youtube
Följ Hjärnfonden på Facebook

 

 

 

KOM 2017 – Fredag

Publicerad 2018-01-29 05:52:00 i Allmänt, Ladies Circle, Roligheter,

Fredagen var by far den tuffaste dagen för oss arrangörer – enormt intensivt!!
Från dess jag vaknade satt jag nog inte ner igen förrän på kvällen vid middagen (även om jag inte heller då satt särskilt långa stunder...)

Fredagen var dagen då alla ordförande i Sverige kommer, alltså både från LC och RT. Inom loppet av ett par timmar kom ca 350 personer. Vi ess & roddare höll i registreringen. Eftersom det var strålande väder och en riktigt varm sommardag så ställde vi ut våra bord så att de stod vid entrén innan de gick in i hotellet. Extra härligt att få vara de första att hälsa alla välkomna! Och om solen strålade så matchade deltagarna det med sitt humör, jäklar vad laddade alla var inför sitt KOM/ROM!!

Fredagen var verkligen en dag då vi var ”allt-i-allo” och då menar jag verkligen ALLT! Förutom alla uppgifter vi redan hade så var det många saker som kom upp som vi behövde fixa.

För deltagarna innebar dagen storsamlingar, distriktsmöten, grupparbeten och planering och förberedande för sitt år som klubbordförande.

På kvällen var det ”White Party” – så häftigt med 400 människor, alla klädda helvitt! Ja utom vi arrangörer då, vi blev en ”touch of Pink”!

 
Många som höjde ögonbrynen såklart, men jag tror alla fattade poängen med det: vi syntes och det var ju bra att alla med stor lätthet kunde se var vi var (vilket hade varit omöjligt om vi var likadant klädda i det vita havet)!

På fredagen åt LC och RT var för sig, för att efter middagen sammanstråla. LC har en mycket speciell middag, och ja, jag önskar attt jag kunde berätta för Dig, för alltså wow!!

Men… You had to be there! ;)

 

Är du intresserad av att gästa en LC-klubb? Gå in här !

 

 

 

KOM 2017 – Torsdag

Publicerad 2018-01-27 06:44:00 i Allmänt, Ladies Circle, Roligheter,

På torsdagen fortsatte planeringen och viss del av genomförandet för oss ess & roddare. Alla DO:s (distriktordförande) kom och därmed var hela LC:s HS på plats!

Under torsdagen pågick ”DO-skolan” och alla fotograferades,
hela Ladies Circle huvudstyrelse 2017/2018 tillsammans

 
... och varje post var för sig – många fina foton blev det :)

Kvällen avslutades med 3-rätters, till förrätt fick vi Toast Skagen
- min absoluta favorit!

 
Vi planerade och genomförde middagen ”med en twist”. Och ja, det är ju såhär, att är du inte med i LC (och inte var på plats) så kan jag inte berätta… ;)

Med det sagt, vill du gästa en LC-klubb? Gå in här !

 

 

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela