walterum.blogg.se

Titti bloggar om att vara lycklig tvillingmamma till "Tösen" & "Gossen", stolt fru till Leif, passionerad eLCa & fantasifull uppleverska ♥

LCI 2017 - Torsdag

Publicerad 2018-02-23 18:16:00 i Allmänt, Ladies Circle, Resor, Roligheter,

På torsdagen kom de flesta deltagarna. För Sveriges del fick jag frågan om jag kunde hitta en plats som skulle få plats med alla för att samlas på torsdag eftermiddag. Jag rekade upp en fin terrass med utsikt över havet där vi samlade svenskar för en ”Landsskål”!

Vi skämtade lite om att är jag KOMess kan jag ju även vara LCIess ;)

Sen gick vi i samlad tropp till konserthuset där invigningsceremonin hölls.

Och jag önskar att jag kunde berätta allt häftigt och vackert och roligt som hände och visa alla fina bilder jag har från allt – men om du inte var där som eLCa eller som LC-gäst så…

Men det hölls tal. Först ut var vår Internationella President, därefter följde flera tal..

Det var spektakulära uppträdanden och mycket mer..
 
Därefter var det dags för paraden!

Tänk dig OS-invigningen så får du en uppfattning av upplägg och genomförande!

Alla länder ställde sig i alfabetisk ordning. Riksordförande höll i landsskylten och alla deltagare följde därefter. Klädda i ”Landsdräkt”, vilket i praktiken innebar Traditionell dräkt (Sverigedräkt/landsskapsdräkt), kläder med flaggans färger eller andra kläder som på olika sätt symboliserar landet.

Såhär såg Sverigedeltagarna ut:

Paraden utgick från Alsion, konserthuset. Med i paraden gick soldaterna, drillflickorna och orkestern, som spelade marschmusik - bra med takt att gå till!

 
 
vidare över bron…

genom staden...

 
Det var många som hejade och vinkade till oss när vi gick på den stora gågatan. Musik, sång och runt 900 glada eLCor!! Det blev ett fint reportage i tidningen (skärmdump nedan)

Vid en lång trappa stannade vi till och tog kort. På hela ”tåget”, men även var land för sig :)

Paraden fortsatte mot vattnet…

 

och utmed vattnet…

 
…vidare till det stora konferenshotellet.

Där hölls välkomstskålen med mingel, följt av middag och underhållning med band och underhållning långt in på natten. 

En förträfflig start på LCI 2018!!

 

PS, Är du intresserad av att gästa en LC-klubb? Gå in här !

 

 

 

Snart..

Publicerad 2018-02-21 07:15:00 i Allmänt,

Snart kommer inlägg och mååånga bilder!!
 
Inget är som väntans tider ;)
 
 

LCI 2017 - Onsdag

Publicerad 2018-02-16 05:47:00 i Allmänt, Ladies Circle,

Lite komiskt när man vaknar på morgonen, de få gånger jag kan få sova så länge jag vill – då märks det att mitt sömnbehov inte tillgodoses… Men fyra timmar per natt är nog för lite för de flesta..?

Nu däremot vaknade jag utsövd efter 10 timmars ljuvlig ostörd sömn :) :)

Egentligen var det tänkt att jag skulle stigit upp tidigt på onsdagen för att vara iväg hela dagen. Inför alla stora LC-möten erbjuds alltid olika aktiviteter (var oh en betalar detta utöver ordinarie konferenskostnad), jag hade valt att rida på en strand – något jag har drömt om att få göra i hela mitt liv! Dessvärre gick denna plan i stöpet då vi var för få anmälda och när jag fick reda på det var alla andra aktiviteter fullbokade. Eftersom jag inte kunde boka om resan så fick jag en extra ledig dag. Synd såklart men det gav mig en extra dag att se mig om i Sonderborg!

Efter frukost på terrassen gick jag till stora konferenshotellet och registrerade mig.

 

Därefter gick jag återigen strandpromenaden ner mot byn – i fantastiskt sommarväder!

”Isbjörnen” – kallbadhuset som endast är tillgängligt för medlemmar.

 

Sønderborg är en fantastisk fin stad! Mycket lugn, många pensionärer som bor där vad jag förstod, men det är också en universitetsstad så fastän det inte bor så många där så vistas det många i staden vilket gör att det fanns stort utbud med långa shoppingstråk och ändligt med restauranger och uteserveringar – väldigt trevligt, kan definitivt tänka mig att åka hit igen med familjen!

Jag tog en långpromenad och lokaliserade mig till alla olika mötespunkter (detta hade jag stor nytta av de resterande dagarna då jag var en av få som hade kolla på vart vi skulle och hur vi tog oss dit).

 

På sen eftermiddag satte jag mig på terrassen för att jobba. Och slukades helt och glömde bort tiden – helt plötsligt satt jag i beckmörker och höll på att bli utlåst! Det hade kunnat sluta illa då det inte fanns någon annat sätt än att hoppa från andra våningen för att ta sig från terrassen i så fall..

 

Men med nöd och näppe gjorde jag mig hörd och kom in i värmen och glödlampsljuset igen ;)

 

PS, Är du intresserad av att gästa en LC-klubb? Gå in här !

 

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela