walterum.blogg.se

Titti bloggar om att vara lycklig tvillingmamma till "Tösen" & "Gossen", stolt fru till Leif, passionerad eLCa & fantasifull uppleverska ♥

London – Dag 1

Publicerad 2017-11-29 05:34:00 i Allmänt, Resor,

Efter att vi hade packat upp på hotellet första dagen gick vi direkt och åt lunch. Även om klockan inte var mycket var det ändå en sen lunch då vi hade varit upp sedan 03:45! ;)

 
Därefter gick vi till Hyde Park och strosade runt – fantastisk park!

Vi gick till vattnet och åt glass och bara satt och njöt över att vara där _ på en varm och solig sommardag :)

Sen köpte vi biljetter till en av Sightseeingbussarna och åkte runt en av de mindre rundorna för att få en uppfattning av stan. En skön tur där vi satt på den öppna övre delen.

 
Sen gick vi till Buckingham Palace
 
Vår första dag gick vi 22.000 steg!

Sen blev det en tidig kväll :)

 

 

 

Hotellet

Publicerad 2017-11-27 16:45:00 i Allmänt, Resor,

Vi bodde på Melbourne House, ett litet hotell, på översta våningen = 6:e våningen! Det blev många trappstag och bra vardagsmotion varje dag! ;)

Hotellet låg på en relativt lugn gata (för att vara storstad) bara ett stenkast från Victoria station. Vårt rum låg som sagt var högst upp, receptionen låg på gatuplan och matsalen, där vi åt frukost, låg längst ned.

Såhär såg det ut på baksidan (men där var vi aldrig).

 
Utsikt från hotellfönstret:
 
Det låg små mataffärer och pubar i alla hörn i varje kvarter så vi hade verkligen nära och bra till allt!
 
 
 

Överraskningsresa!

Publicerad 2017-11-25 06:01:00 i Allmänt, Resor,

Jag väckte min kära mor kl. 03:45. Det hade hon inte räknat med. Men förutom ett ”Du är galen!” så följde hon med utan protester. På vägen fick hon gissa vart vi skulle. Hon trodde att vi skulle åka på ett spa. Eller ta in på ett hotell och kanske se någon teater eller annan show. Men hon gissade inte rätt.

20 min innan vi skulle nå vårt mål sa jag åt henne att öppna handskfacket. Där låg ett paket. När hon öppnade den såg hon att det var en reseguide för London. Hon tittade förvånat på mig. Men jo, vi var på väg till London!

 
Vi parkerade vid Landvetters flygplats. Jag hade redan checkat in oss, så efter säkerhetskontrollen gick vi och åt en god frukost, med gott om tid :)

Flyget gick 08:25. Högt uppe i luften läste jag en passande bock och mamma bläddrade igenom alla sevärdheterna i reseguiden.

 
Kl. 09:25 var vi framme och tog tåget till Victoria station.
 
Det var fortfarande förmiddag när vi var på plats och vi hade hela dagen framför oss!
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela