walterum.blogg.se

Titti bloggar om livet som mamma, upplevelser med Ladies Circle och annat smått & gott med maken Leif ♥

Sommaren 2016: Astrid Lindgrens Värld

Publicerad 2016-09-21 04:43:00 i Allmänt, Barnaktiviteter, Resor, Roligheter, Småland i mitt <3,

Inskolningsveckan gick jättebra, alla helnöjda! Men det var ändå skönt när lördagen kom och vi hade en lugn dag helt utan aktiviteter. Egentligen hade vi flera saker vi ville gå på, såsom grillkväll och Pridefestival. Men jag prioriterade en hemmadag för barnen, dels som kontrast till alla intryck under vecka och att jag visste att morgondagen skulle innebära många upplevelser det med...
 
Leif var på Pride iaf!
 
 
 
På söndagen åkte vi till Småland, till Astrid Lindgrens Värld. Och vilken värld sen! Första gången som jag var där och jag är såå imponerad!! Så himla bra alltså!!
 
Eftersom vi var där så pass sent på säsongen så var det inte knök-fullt utan bara lagom fullt (men det var barn och vuxna högt och lågt tro inget annat). Det var ändå en lugn parkkänsla över världen. Sen var det ju extra roligt att få träffa kusinerna!
 
 
Vi hade sagt till barnen att vi skulle åka och hälsa på Pippi & Emil. Men de visste nog inte alls vad de kunde förvänta sig?
 
Först gick vi till Villa Villerkulla och då hade barnen turen att komma riktigt nära Pippi. Alltså, häftigt att se deras reaktion! Där var Pippi - deras första idol - så nära så de kunde ta på henne. Vilken lycka 💞
 
 
 
 
Sen såg vi en föreställning med Emil och den var såå bra, vilka proffs de är!! Tror föreställningen var på kanske 45 min och alla barn satt som små ljus!! Eller ja, de levde sig verkligen in i allt, men hur nöjda som helst!!
 
 
Fantastisk sång och dans och så hade de vävt in de olika berättelserna så bra! Som den om när Emil hissade upp Ida i flaggstången..
 
 
Lukas var med!
 
 
Vid berättelsen om soppskålen gick Emil förbi oss precis där vi satt - stoooora ögon på många barn då 😄
 
 
Efterlängtat kusinhäng 💙
 
 
Sen kollade vi in var Lotta på Bråkmakargatan bor. 
 
 
Vi kollade i lite affärer, såg att de visade filmer (men tittade inte på några, barnen hade spring i bena om man säger så..). 
 
 
 
 
Vi gick genom Lilla Staden
 
 
 
 
 
 
 
Efter lunch gick vi i de lite lugnare områdena, för att få barnen att sova middag en stund vagnen. 
 
 
 
Då kom vi till områdena för de lite äldre barnen, alltså sådant som Tösen och Gosen inte hunnit bekanta sig med än som t.ex.  Bröderna Lejonhjärta
 
 
Vi gick också förbi den fina minnesplatsen för Astrid Lindgren. 
 
 
 
De sista vi gjorde var att se en föreställning med Pippi
 
 
Pippi, Tommy & Annika. 
 
 
Verkligen en fantastisk upplevelse! Det blir nog en årlig återkommande resa för oss de kommande åren 😄
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela