walterum.blogg.se

Titti bloggar om att vara lycklig tvillingmamma till "Tösen" & "Gossen", stolt fru till Leif, passionerad eLCa & fantasifull uppleverska ♥

Slottsskogen

Publicerad 2018-01-21 06:26:00 i Allmänt, Barnaktiviteter, Roligheter,

Tredje dagen på vår Göteborgshelg hade vi egentligen planerat att hälsa på Alfons Åberg, men det var så fantastiskt sommarväder så istället åkte vi ut till Slottsskogen :

"Göteborgarnas park sedan 1874.
Slottsskogen är en av Göteborgs största, äldsta och mest populära parker. Här finns stora gräsytor för picknick och många promenadvägar för motion. Parken är en mötesplats året runt med lekplatser, olika aktivitetsytor och en av Sveriges äldsta djurparker – öppen året om och gratis att besöka."

Barnen fick åka spårvagn för första gången och det var spännande!

 
Det här var första gången som jag var i Slottsskogen och alltså, vilken fantastisk park!! Har du inte varit här rekommenderar jag dig verkligen att ta dig hit
– oavsett din ålder :)

Vi gick runt i parken, det hände saker lite varstans, det var uppträdanden i musik, akrobatik, gymnastik m m. och det spelades boule, fotboll m.fl. spel och lekar och överallt på de gröna gräsmattorna satt människor och njöt av solen och/eller den medhavda picknickkorgen – en fantastisk härlig sommardag i underbar miljö helt enkelt :)

Målet för vårt besök var den stora lekparken.
Det finns flera lekplatser i Slottsskogen.
Vi gick till Plikta - och det uppskattades av barnen!

"Plikta är Göteborgs första utflyktslekplats - en spännande, fantasifull miljö som lockar både gammal och ung till lek, rörelse och möten. På Plikta finns personal på plats, nästan varje dag, året runt (...).

Lekplatsen är en av Göteborgs största, med fantasifulla lekredskap, plats för picknick, träning och grillar med mera. Många av lekredskapen går att använda av personer med fysisk funktionsnedsättning och även underlagen är tillgänglighetsanpassade. Här finns även utegym, boulebana, pingisbord och schackbräde."

Det blev inte att jag tog så många bilder för det var fullt upp hela tiden – ALLT skulle testas och undersökas!

 
 Hit kommer vi åka tillbaka :)

På sen eftermiddag började vi vår färd hemåt: spårvagn till centralen...

..och därefter X2000 hem till Skövde
- alla supernöjda efter en fantastisk Göteborgshelg med fina sommardagar :)

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela