walterum.blogg.se

Titti bloggar om att vara lycklig tvillingmamma till "Tösen" & "Gossen", stolt fru till Leif, passionerad eLCa & fantasifull uppleverska ♥

Astrid Lindgrens Värld

Publicerad 2017-10-12 15:57:00 i Allmänt, Barnaktiviteter, Roligheter,

I början på juni åkte vi till Astrid Lindgrens Värld – en sån magiskt underbar park!!! Nu passade vi på att gå när det var lågsäsong. Och vad bra det visade sig vara!! Under lågsäsong är det bara Emil, Pippi och Karlsson på taket som har öppet + Saltkråkan. Det är också just de figurerna som de minsta barnen gillar, och mer behövs inte!

Men mer fick vi! För fastän de andra teatrarna inte var öppna så övade de och dessa repetitioner var öppna för dem som ville. När vi t.ex. gick förbi Madicken så stod det på en skylt ”repetitioner pågår, välkomna att titta!” Så då gjorde vi det. Skådespelarna hade inte scenkläder på sig och de avbröt ibland mitt i pjäsen för att göra några redigeringar innan de satte igång igen – men det var ju inget som barnen direkt märkte av.

Vi började dagen med att titta på Emil :)

 
Som jämförelse kan jag berätta att när man är där på högsäsong är det fullsatt till bristningsgränsen, nu satt det kanske en femtedel i publiken. Så himla skönt att inte behöva trängas!

Efter föreställningen bjuder de alltid upp publiken på scen för att träffa Emil, Ida, Pappa Anton, Mamma Alma, Krösa-Maja, pigan Lina, Drängen Alfred m.fl. Den chansen tar barnen som är glada att få träffa i synnerhet Emil.

Fördelen denna gång var att skådespelarna verkligen hade tid att prata. Och barnen var inte sena att berätta en massa för dem också!
 
Det roliga som man som vuxen märkte var att skådespelarna tränade på att komma in i sina respektive karaktärer, de ställde frågor till varandra. I ett sammanhang frågade t.ex. Emils mamma:

-          Ja hur är det, hur många djur har du nu Emil?

Emil fick fundera lite och kom inte ihåg alla, men det fanns det anra som fjorde…

-          Glöm inte Griseknoen!

 

Besöket i Katthult avslutades med att Alfred drog barnen i en stor hövagn, mycket populärt!

Vi gick raskt vidare till Villa Villekulla för att träffa Pippi! Även här hade Pippi verkligen tid att prata med barnen och de pratade gärna med sin största idol!

 

Det är så himla gulligt att se hur förundrade de är över att de får träffa Pippi – på riktigt! De tar verkligen in allt de ser och deras ögon lyser av beundran ♥

 

Det fördes även intressanta diskussioner med sjörövarna! ;)

 
 
Här tror jag Gossen diskuterar "nagellackets vara eller icke vara" ;) 

Vi hade perfekt väder hela dagen! Strålande sol och lagom varmt för parkhäng, och att strosa i ”lilla stora staden”.

 

Det jag i synnerhet gillar med ALV är att allt utgår och kretsar kring barnen – i alla sammanhang!

 

Karlsson på taket är en ny bekantskap för barnen så de tyckte det var roligt att titta på föreställning med honom och Lillebror. Karlsson var även min favorit som liten men jag måste ändå säga att som vuxen inser man att han inte är särskilt sympatisk.. Ha ha

 

Vi upplevde allt vi ville och kunde av parken och såg oss ordentligt omkring, allt var så enkelt när det var så få människor där :)

Barnen i Bullerbyn

Det är som att cykla – har man en gång lärt sig så sitter det i!

Lotta på Bråkmakargatan

Innan vi åkte hem åkte vi "Saltkråkan" flera gånger om och så fick barnen leka länge på lekplatsen med gungor och rutschkanor:)

Det var en fantastisk familjedag! Och det var vääälidgt länge sedan vi hade haft en dag hela familjen tillsammans! Vi åkte därifrån lyckliga allihop och med löfte om att snart återse våra kära Astrid Lindgren-vänner ♥♥

 

 

 

Kommentarer

Postat av: Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Publicerad 2017-10-12 19:07:01

Ser superhärligt ut! Jag var där när jag var liten och kommer ihåg att det var jättekul :) En väldigt fin värld! :D

Svar: Ja verkligen fantastisk!!
Titti Walterum

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela