walterum.blogg.se

Titti bloggar om att vara lycklig tvillingmamma till "Tösen" & "Gossen", stolt fru till Leif, passionerad eLCa & fantasifull uppleverska ♥

Magic Kingdom – dag 1

Publicerad 2017-07-28 07:07:00 i Allmänt, Barnaktiviteter, Resor, Roligheter,

Parken jag hade sett fram mest emot var Magic Kingdom! Sist jag var här spenderade jag tre dagar i parken, den här gången blev det två dagar. Och det behövs, för det är så mycket att ta in och så mycket man kan och vill göra och se! Sen tillkommer det ju en hel del kötid också att ta med i beräkningen…

Efter att ha parkerat bilen gick vi till entrén (man kunde även åka shuttle dit) och sedan valde vi att ta färjan istället för tåget till parken.

 
Det är en lugn och fin liten båttur :)

Efter säkerhetskontrollen stod det magiska kungariket framför oss!

Vi började med att bara gå runt i parken, det är stort område och hur mycket som helst att ta in! Vid lunchtid tog vi en tur över floden och gick runt på ön där det fanns grottor och labyrinter. Skönt att komma bort från solen lite också, då det var en väldigt varm dag och helt vindstilla! Phu!

 

Klockan 15 börjar paraden! Det gäller att vara på plats i förväg så att man får en bra plats så att man kan se. Sen är det bara att njuta av den kavalkad av Disneykändisar som passerar i medryckande musik, sång, dans och upptåg!

 
 
Efter all uppståndelse gick vi bort till gräsmattan vid paradgatans början och chillade. Jag och Leif tog en välbehövlig kaffe och barnen en välbehövlig nap! ;)

Vi såg och gjorde så mycket så det är svårt att få med allt här! I parken finns det olika områden som har olika fokus. Där kan man träffa olika karaktärer, äta olika maträtter, se på teatrar – vi såg t.ex. Musse och hans vänner och deras föreställning vid slottet :)

 

Det finns flera åkattraktion, för alla åldrar. Barnen gillade i synnerhet karusellerna och tågen.

 

Vi såg 4D-filmer så häftigt! Jag har sett den tidigare men ser den gärna många gånger fler! Svårigheten för oss var att hålla barnen på gott mod under kötiden. De bästa attraktionerna har de längst köerna…

Men jag hade några trix i bakfickan som gjorde att de höll humöret uppe!

 

Efter köande är det ju mödan värt! Och 4D-filmen bjöd på bra 3D-film inkl. dofter, vatten, luft med mera – jag säger bara wow!!

Vi hoppade fyrverkeriet första kvällen (i efterhand inser jag att et var en fatal miss…) och passade i stället på att åka de attraktionerna som har längst köer – vilka minskade avsevärt under fyrverkeriet (helt förståeligt såhär i efterhand)!

Bland annat åkte vi ”It´s a small world”

En helt fantastisk båttur I en slags grotta med dockor från alla kontinenter och från flera olika länder, alla med traditionella dräkter och sedvanliga göromål. Sverige var med och gestaltades med midsommar :)

It´s a small World var barnens favorit!

 

Vi lämnade parken strax innan stängning i skenet av det fantastiska sagoslottet!

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela